شروع یک کسب و کار هیچ وقت آسان نبوده و برای این که یک کسب و کار موفق راه اندازی کنید همواره باید به عوامل مختلفی توجه داشته باشید. در بسیاری از مواقع فشارهای مختلف بر انواع عوامل میتواند باعث شود شما تصمیم اشتباهی را بگیرید که منجر به آسیب رساندن به کسب و کار شما شود. هیچ برنامهای را نمیتوانید به صور قطعی برای موفقیت در کسب و کار خود داشته باشید. اما، تا حد ممکن میتوانید نزدیک به پیروزی تصمیم میگیرید. در این میان ممکن است برخی از برنامهها واقعا خطرناک باشد و به یکی از اشتباهات بزرگ تبدیل شوند که با رعایت نکاتی میتوان جلوگیری از بروز اشتباهات شرکت ها را سبب شد.
شما به عنوان کارآفرین موفق باید کارهایی را انجام دهید که بدون ریسک بتوانید تا حد ممکن پیروزی خود را بدست آورید. این راه میتواند با سرمایه گذاریهای درست، کمک گرفتن از افراد موفق و … امکان پذیر باشد. بهتر است از استراتژیهای که منجر به موفقیت افراد موفق شده است و به نوعی امتحان پس دادهاند بهره ببرید که در ادامه به بررسی برخی از اشتباهات کسب و کار و راههای جلوگیری از آن میپردازیم.
معمولترین اشتباهات در کسب و کار
مهم نیست شما چه کسی هستید یا شغل شما چیست. یکی از سودمندترین اقداماتی که میتوانید برای تجارت خود انجام دهید، یادگیری از اشتباهات شرکتها اعم از کوچک و متوسط است که دیگر افراد مرتکب شدهاند. به این ترتیب، شما با در نظر داشتن این اشتباهات بهترین قدمها را به جلو بر میدارید و این آزادی را خواهید داشت که کارهایی را بدون مشکل انجام دهید که دیگر افراد در مشاغل خود با آن مواجه شدهاند.
بنابراین در این مطلب از آکادمی 98 برای آشنایی بهتر با برخی از این موارد که بیشتر افراد با آن مواجه شدهاند مواردی را قرار دادهایم تا با جلوگیری از آنها بتوانید قدمهای خود را در راستای بهتر شدن و رسیدن به موفقیت کسب و کار بردارید. در ادامه میتوانید راههای جلوگیری از بروز اشتباهات شرکتهای کوچک را بشناسید.
1. برنامه ریز متناسب و قوی
برنامهریزی یکی از مهمترین موارد برای رسیدن به موفقیت با جزئیات کامل میباشد تا شما به راحتی و بدون دردسر بتوانید به آن چه میخواهید برسید. این مورد شاید زمان بر و برای همه شما خسته کننده باشد و زمان زیادی از شما را تلف کند. اما، باید بدانید که راه اندازی کسب و کار در صورت نداشتن برنامه ریزی همانند قدم برداشتن در تاریکی است. با برنامهریزی شما تحقیقات لازم را در رابطه با ایده و پتانسیل در بازار را خواهید فهمید. همچنین از مهمترین موارد طرح کسبوکار، برنامه مالی و برنامه بازاریابی است که باید مد نظر داشته باشید.
داشتن برنامه هدفمند راه جلوگیری از بروز اشتباهات در کسب و کار میباشد و از ویژگی های اساسی تیم فروش موفق داشتن برنامه مناسب برای رسیدن به اهداف در کوتاه مدت و دراز مدت میباشد از این رو برای انجام امور خود همواره برنامه مشخصی در نظر داشته باشید که بتواند شما را در مسیر رسیدن به اهداف و موفقیت یاری کند.
2. هدف گذاری
کسب و کاری که انجام میدهید برای رسیدن به هدفی است و باید آن را به صورت دقیق مشخص کنید. هدف گذاری مناسب است که شما را در راه صحیح و نرفتن به بیراهه کمک میکند. اهداف هوشمند را تعیین کنید ، واژه هوشمند SMART در واقع از 5 حرف که هر یک نشانه موارد مهمی میباشد تشکیل شده است.
- Specific :S (مشخص)
- Measurable :M (قابلاندازهگیری)
- Achievable :A (دستیافتنی)
- Reasonable :R (منطقی)
- Time-bound :T (محدود به زمان)
3. محصولات و خدمات را انتخاب و آنها را دست کم نگیرید
شما نباید از شکست ترسی داشته باشید. رسیدن به پیروزیهای بزرگ تنها با شکست امکانپذیر است. در بسیاری از مواقع شما میتوانید محصولات و خدماتی که میخواهید را ارائه دهید. اما، ترس از شکست مانع آن میشود. در این مواقع، باید حواستان را جمع کنید. چرا که اگر مواظب نباشید در کار خود پیروز نشده و ارزشی را که قابلیت ارائه در کار خود دارید را نابود میکنید. همین باعث میشود شما اعتماد به نفس و عزت نفس خود را از دست داده و نا امید شوید تا دست از کار بکشید. یکی از مواردی که باید در خدمات و محصولات خود رعایت کنید تحقیق و قیمت مناسب برای محصولات و خدمات در بازار میباشد.
4. شناخت مشتری راهی برای جلوگیری از بروز اشتباهات شرکت ها
با داشتن تعداد مشتریان زیاد است که شما میتوانید رشد کرده و به کار خود ادامه دهید. ، اما توجه داشته باشید که هر مشتری نمی تواند مفید باشد. همیشه مشتریان منحصر فرد و ایدهآل خود را شناسایی کنید. شما نباید فقط به بازاریابی تکیه کنید. باید تحقیقات لازم را انجام دهید تا بدانید در چه مکانی میتوانید مشتریان بالقوه خود را پیدا کنید و واکنش آنها نسبت به محصولات و خدمات شما همراه با قیمت انتخابی چگونه است. این موارد تنها با اولویت بندی و تعریف درست از مشتریهای هدف امکان پذیر است.
در نظر داشتن خدمات عالی و منحصر به فرد برای تمامی افرادی که به سمت کسب و کار شما میآیند و در نظر داشتن هزینههای بالا برای هر مشتری میتواند از اشتباهات جریان نقدی که سبب شکست میشود باشد که رهبران تیم مرتکب میشوند، بنابراین تمامی خدمات عالی را برای تمامی مشتریان ارائه ندهید زیرا ممکن است این کار فقط منجر به صرف هزینه برای شما شود.
5. شناخت فناوری های جدید
از هر فرصت جدید به خوبی دعوت و استقبال کنید و به طرف آنها بروید. یکی از معمولترین اشتباهات در کسب و کار که مدیران مرتکب میشوند دوری از فناوری های جدید میباشد. فناوریها فرصتهای جدید و تازهای را به شما داده و باعث میشود به افزایش بازدهی کارها و فعالیتهای خود بپردازید. شاید از نظر شما برخی از فناوریها دارای درک سختی باشند و شما را بترسانند. اما اگر شما نتوانید خود را با آنها هماهنگ سازید به کار خود صدمه بزرگی وارد میکنید.
6. بازاریابی
همه شما با بازاریابی آشنا و فواید آن را تا حدودی میدانید. شما میتوانید به صورت آشکار انواع راهها چون روشهای گفتگو و … استفاده کنید. شما لازم نیست برای بازاریابی از قانون خاصی استفاده کنید و بهتر است بر اساس کسب و کار خود و هدفتان آن را تعیین کنید. شاید برخی از شما به این اعتقاد داشته باشید که با وجود مشتریان بسیار بازاریابی را احتیاج ندارید. اما باید بدانید که محصولات و خدمات باید به مشتریان احتمالی ارائه شود. چون در غیر این صورت آنها هیچ وقت آگاهی پیدا نکرده و نمیتوانند خرید کنند. این یکی از معمولترین اشتباهات شرکتهایی کوچک میباشد که شما باید تصحیح و جلوگیری کنید.
بازاریابی نادرست میتواند از جمله مواردی که باعث هدر دادن پول میشود تلقی شود بنابراین باید با درک درست از شناخت محصولات خود و همچنین اطلاع از بازاریابی و بازدهی آن اقدام به انجام این عمل نمایید که در مقاله 7 استراتژی بازاریابی برای رشد کسب و کار اطلاعات کاملی راجع به این موضوع ارائه شده است.
7. برای جلوگیری از بروز اشتباهات کسب و کار در هزینهها زیاده روی نکنید
اگر میخواهید کسب و کار خود را راه اندازی کنید در سرمایهگذاری و برنامه ریزی مالی خود با کمک گرفتن از مشاوران مختلف بهره ببرید. شما نباید این مورد را که از جمله اشتباهات شرکتهای کوچک و بزرگترین اشتباهات در کسب و کار میباشد را مرتکب شوید و در همان ابتدا هزینههای اضافی و غیر ضروری را انجام دهید. شاید برخی از شما با خود فکر کنید که بهترین بازارها چون تجهیزات و نرم افزار ، بازاریابی و … با هزینههای بسیار بهتر است و جواب مثبتی را میگیرید. همه این موارد لازم است اما نباید بیش از حد و افراط باشد. میتوانید تحقیق کنید و راههایی با هزینههای کمتر و بهتر را بیابید. بهترین راه حل این است که هزینهای را ابتدا برای راه اندازی کسب و کار خود در نظر بگیرید.
8. کم خرج کردن در هزینهها
برعکس بالا یعنی زیاده روی بیش از حد در هزینهها ممکن است شما را به سمت یکی دیگر از اشتباهات تاسیس شرکت برساند. در این مورد شاید شما برای هزینههای خود کمی خسیس بازی درآورده و به نوعی برای صرفه جویی به اندازه کافی پول خرج نکنید. این که شما برای شروع از موارد کم هزینه استفاده کنید میتواند خوب باشد. اما، باید بدانید که صرفه جویی بیش از حد استعداد بالقوه شما و افراد را در شروع کسب و کار محدود میکند.
9. بر عهده گرفتن تمام مسئولیتها یکی از اشتباهات کسب و کار
ممکن است شما به عنوان مدیر یک شرکت کوچک دارای مهارت و استعدادهای خاصی باشید و بتوانید بسیاری از موارد را انجام دهید. در این گونه مواقع، بهتر است بدانید این کار اصلا صحیح نیست و سپردن برخی از موارد چون حسابداری ، مالیات و … به فردی مطمئن و کار درست کار بسیار خوب و ضروری است. (شما باید خود به عنوان مدیر برای این موارد نظارت کامل داشته و از حسابهای شرکت خود خبر دار باشید). چون در غیر این صورت شما تمامی کارها را با هم قاطی کرده و وقت کافی را برای مدیریت و نظارت بر توسعه کسب و کار خود نخواهید داشت و نمیتوانید در حین بروز مشکلات به خوبی تصمیمگیری کنید.
10. احساس مسئولیت راهی برای جلوگیری از بروز اشتباه در کسب و کار
شما برای اینکه بتوانید کسب و کاری را راهاندازی کنید و به موفقیت دست پیدا کنید به یکی از ویژگیهای مهم مدیریت و رهبری به عنوان یک فرد کاریزماتیک که مسئولیت پذیری است نیاز دارید. یکی از معمولترین اشتباهات شرکتهای کوچک که مدیران مرتکب میشوند این بوده که بعد از مدتی به نحوی خسته و آن انگیزه اولیه را برای فداکاری و مسوولیتپذیری برای مقابله با چالشهای احتمالی آینده را ندارند. همین موارد به راحتی باعث میشود که شرکت راه خود را از موفقیت تغییر داده و به سمت شکست برود.
امیدوارم موارد بیان شده بتواند شما را در راه اندازی و توسعه کسب و کار برای رسیدن به بهترینها کمک کند. درست است که همه ما در طول انجام کاری و در زندگی به اشتباهات زیادی مرتکب میشویم. اما مهم این است که از آنها آگاهی داشته و بتوانیم با درس گرفتن از آنها تصمیمات هوشمند و آگاهانه را بگیریم.