شما چرا با افراد گفتگو میکنید و یا بهتره بپرسیم، چرا در جلسات، سخنرانیها و … حضور پیدا میکنید؟ بسیاری از ما انواع کارها، خلاقیت، روشها و هر مورد را امتحان میکنیم تا افراد را در مورد خود متقاعد و ترغیب کنیم. اما باید بدانید که فکر تمامی افراد مثل هم نیست و هر کسی به نحوی تفکر خود را دارد.
قدرت ترغیب و متقاعد کردن دیگران به شما کمک میکند تا در روابط تجاری و شخصی موفق باشید و به موفقیت در کسب و کار و زندگی دست پیدا کنید. این که آیا شما میخواهید مشتری را متقاعد کنید که خرید بزرگی انجام دهد ، والدین خود را متقاعد کنید که اجازه دهند آخر هفته را در بیرون بمانید، یا اینکه مخاطبانی در شبکههای اجتماعی دارید فرقی ندارد. یاد بگیرید که یک استدلال درست را بسازید، آن استدلال را سبک کنید، و فردی را که با آن بحث میکنید درک کنید. بنابراین، میتوانید یاد بگیرید که هر کسی را متقاعد کنید.
متقاعد کردن دیگران با مواردی از روانشناسی
در واقع، متقاعد کردن یک هنر ظریف است و به نوعی میتوان گفت تمامی افراد برای اینکه کسی را نسبت به خود متقاعد کنند، سر و کله میزنند و به نوعی درگیر هستند. اگر شما بتوانید فردی را بنا به مواردی چون رژیم غذایی، سرگرمی و یا حرف و هر چیز دیگری متقاعد کنید مطمئنا نبوغی در درون شما پنهان است. برای اینکه شما بتوانید افراد را متقاعد کنید باید اعتماد به نفس و عزت نفس داشته باشید. زیرا، طبیعی است در زمانهایی که میخواهید افراد را متقاعد کنید چه دوست و چه غریبه به شما مشکوک هستند. این را هم در نظر داشته باشید که خواست شما برای پیروزی بر دیگران همیشه با مقاومت روبرو میشود.
با این حال اما دیدهاید که برخی از افراد به راحتی خود را از نظر دیگران متقاعد میسازند و افراد به نوعی آنها را قابل اطمینان میدانند. یک فرد مقتدر کمتر در مقایسه با فرد ضعیف ، باورهای خود را به راحتی از بین میبرد. شما برای متقاعد کردن نیاز به جنگ و عوامل سختی ندارید. بلکه جذابیت های لطیف و اعتماد به نفس است که شما را به مرحله موفقیت و توسعه فردی می رساند. در ادامه از نظر روانشناسی شما میتوانید به 10 نکته جهت متقاعد کردن دیگران نسبت به خود بپردازید.
1. تشدید و تقویت
داشتن نگرش بسیار مهم است که باید در اولویت قرار گیرد و میتواند در مخاطب شما تاثیر بسزایی داشته باشد. اگر نگرش خاص شما با اطمینان مطرح شود، تقویت میشود و برعکس اگر اطمینان نداشته باشید به صورت ضعیف بیان میشود. نحوه نگرش شما به مسائل از دید مخاطبان میتواند تاثیر زیادی در پذیرش عقاید شما توسط آنها داشته باشد بنابراین این موضوع را مورد توجه قرار دهید.
2. تبدیل و تغییر
این مورد برای همه پیش آمده است که در گروهی دسته اقلیت بر دسته اکثریت تاثیرات غیر مستقیمی دارد. در حقیقت افراد دسته اکثریت که آماده پذیرش و به نوعی حساس میباشند از اقلیت تاثیر خواهند گرفت. دلیل این مورد ساده دیدن پذیرش میباشد یا، به دلیل نداشتن گزینه های دیگر برای انتخاب میباشد. در نظر داشته باشید که با یک دست بودن، دسته اقلیت قوی و بهتر خواهند بود.
3. تغییر دادن اطلاعات راه متقاعد کردن دیگران نسبت به خود
در زیر 4 عامل و قواعد همیشگی در گفت و گو وجود دارند که توسط فردی با توانایی قانع کردن دیگران شکسته میشود.
- کمیت: به معنی باز کردن اطلاعات و مطرح به صورت کامل میباشد.
- کیفیت: یعنی اطلاعات به صورت صحیح و بدون مشکل بیان میشوند.
- ارتباط: با توجه به موضوع اطلاعاتی مطرح میشود.
- حالت: اطلاعات به صورت ساده بیان میشوند و با زبان بدن بیشتر توضیح داده میشود.
4. مقدمهای مناسب
قبل از گفتگو برای حرفهای خود مقدمه چینی کنید. مقدمه مناسب تاثیر بسیار بالایی را در پذیرش دارد. شما با داشتن مواردی با برنامه ریزیهای خاص میتوانید فرد را به راحتی متقاعد کنید. زیرا، فکرها و عملهای کوتاه مدت افراد با یک انگیزه و تحریک تاثیر خواهد دید.
5. هنجار معامله به مثل
قانون و هنجارهای موجود در جامعه باعث میشود واکنش مناسبی را نسبت به افراد همراه خود داشته باشیم. معامله به مثل یعنی شما در مقابل با لطف دیگران تمایل جبران دارید و دیدن این موضوع از سوی مخاطب میتواند برای شما بسیار مفید باشد و در متقاعد کردن دیگران نسبت به خود عملکرد خوبی داشته باشید.
6. کمیابی
زمانی که شما با مسئلهای رو به رو شوید، اگر از شکل محدودی برای شرح آن استفاده نمایید و یا ارائهای پیشنهادی داشته باشید تمایل شما برای حل کردن چند برابر میشود. ( زمانی در حراج و فروش های فوق العاده در بازه محدود باشید این مورد اتفاق میافتد).
مثال: در زمانهایی برای همه ما پیش آمده است که فردی قصد چیزی به ما را دارد اما، با نگفتن میگوید” میخواستم چیزی بهت بگم…امممم ولش کن هیچی.” این واقعا باعث ترغیب شما میشود تا برای دانستن کنجکاو شوید. در اینجا اصل کمیابی احساس محدود و ترس از پشیمانی فرد از گفتن است.
7. اثر خفته
در زمانهایی پیامی را دریافت میکنید، اما با توجه به اینکه منبع هم نامعتبر است پذیرش آن افزایش مییابد و همین باعث ایجاد پدید خفته میشود. همین باعث می شود که با گذر زمان این پیام در ذهن ثبت شود و افراد فراموش کنند که منبع این پیام معتبر نبوده است بنابراین میتوانید از این روش برای متقاعد شدن افراد در بیان موضوعات مختلف بهره ببرید، برای مثال برای ارائه ایده های کسب و کار جدید و پذیرش آن از سوی سایر افراد میتوانید از این تکنیک بهره ببرید.
8. توجه به اثر اجتماعی روش موثر در متقاعد کردن دیگران نسبت به خود
این مورد در همه جای دنیا علنی است. یعنی با داشتن رابطه با افراد مختلف تحت تاثیر قرار میگیریم. برای مثال : افرادی هستند که در جامعه به نوعی بر اساس دانش، ثروت و یا هر چیزی دیگر، سرشناس و اعتبار بالاتری دارند، برای متقاعد کردن میتوان از این افراد برای تاثیر گذاشتن استفاده کرد.
9. تغییر نگرش ییل (yale)
این نگرش را بنا به تحقیقات و یافتن در دانشگاه ییل نامگذاری کردهاند. در واقع این دانشگاه برای رسیدن به عوامل بهتر در سخنرانی تحقیق میکنند. اینکه سخنران ابتدا نکات مورد نظرش را بیان کند یا بیان آنها در آخر میتواند برای متقاعد سازی تاثیر داشته باشید بنابراین برای ارائه یک سخنرانی جذاب و بدون مشکل با هدف متقاعد شدن افراد نسبت به خود از این تکنیک بهره ببرید.
10. متقاعد کردن دیگران با لفظ ها و اصطلاحات نهایی
برخی از جملات میباشند که شما هم حتی برای متقاعد سازی استفاده کردهاید. یعنی به نحوی بیشتر استفاده میشوند و به سه دسته کلی تقسیم میشوند.
- کلمات خدایی: این کلمات به آنهایی که حالت درخواستی و دعاگونه دارند میگویند. به نوعی در آنها شفاعت پنهان است. در آنها خواستن و آرزو قرار دارد و رشد در این کلمات است.
- کلمات شیطانی: کلماتی که برای ابراز نفرت هستند. آنها را میتوان فاشیست، سادیست و… دانست.
- کلمات جذاب و کاریزماتیک: این گروه از دو نوع قبلی معنایی تر میباشند. در واقع معنای بهتری دارند که میتواند به آزادی ، مشارکت و …. اشاره کرد.