مدیریت هزینه روزانه و مخارج با نکات مهم هوش مالی

خانه » موفقیت و توسعه فردی » مدیریت هزینه روزانه و مخارج با نکات مهم هوش مالی
مدیریت هزینه ها و مخارج روزانه در زندگی و کسب و کار
روش های مدیریت هزینه و مخارج روزانه

زمان مطالعه: 12 دقیقه

هر شخصی دارای شغلی است و هر شغلی دارای سود متفاوتی است. از پولی که به عنوان سود و یا حقوق دریافت می‌کنیم بخشی را صرف هزینه های مختلف می‌کنیم. در حالی که مابقی را برای پس انداز اختصاص می‌دهیم. چقدر خرج می کنیم و چقدر پس انداز می‌کنیم و … همه بستگی به نوع مدیریت هزینه‌های روزانه و ماهانه دارد.

بیشتر ما افکار زیادی را برای افزایش درآمد خود مطرح می‌کنیم، برای افزایش حقوق هر کسی از ما به دنبال رسیدن به موفقیت در کسب و کار و ایجاد منابع جدیدی است. این در حالی است که شما با استفاده از نکاتی برای مدیریت هزینه‌ها که باید رعایت کنید، می‌توانید مبلغ بسیار زیادی را برای پس انداز کردن پول برای استفاده در آینده و دوران بازنشستگی داشته باشید. زیرا، این یکی از مهمترین و بهترین دلایل افراد است که باید هر چه زودتر فکری به حالش کنند تا دوران سالخوردگی بتوانند زندگی آسوده و به دور از استرس و ناراحتی داشته باشند.

تکنیک‌ها و روش های مدیریت هزینه‌ روزانه

شاید شما دارای شغلی باشید که نسبت به دیگر کارها دارای سود و درآمد بالایی باشد. اما، باید در نظر داشته باشید که این تنها یک طرف داستان است و حتی با کنترل داشتن در درآمد خود، اگر نتوانید مدیریت خرج روزانه خود را داشته باشید به مشکل بر می‌خورید و پس انداز شما به قول معروف در روز های بارانی دردی را دوا نمی‌کند.

شما می‌توانید انواع راه‌ها را برای مدیریت هزینه‌های خود و برنامه ریزی مالی داشته باشید و این اصلا چیزی تعجب آور نیست. برای کمک در این گونه موارد می‌توانید از مواردی همچون نرم افزار مدیریت هزینه‌های زندگی و … استفاده کنید. هر کسی باید با توجه به مواردی مختلف هزینه‌های خود را جمع و جدا کند و به نوعی سرمایه خود را ردیابی کرده و تا حد ممکن زندگی را به موفقیت در حال و آینده نزدیک‌تر کند. در این مطلب از آکادمی 98 نکات اساسی آورده شده است که می‌تواند به شما در مدیریت بهتر هزینه های روزانه کمک کند.

مدیریت مخارج روزانه زندگی
مدیریت مخارج روزانه زندگی

بودجه بندی برای تقسیم بندی هزینه های زندگی

بودجه بندی را در اولین اولویت خود قرار دهید، به صورتی که شما باید به مدت یک ماه تمامی مخارج خود را بررسی کنید. شما لازم نیست که در مدت این یک ماه که برای بودجه بندی و مدیریت هزینه‌های خود در نظر گرفتید گرسنگی کشیده و در برخی از موارد سخت گیری کنید. این مورد فقط برای دانستن این می‌باشد که شما در مدت یک ماه چقدر خرج و هزینه دارید. در این مدت شما باید هر خریدی را که انجام می‌دهید و یا هر چیزی که با هزینه رابطه دارد را چه با رسید و چه بدون رسید یادداشت کنید، تا بدانید در آخر ماه اصلا پولی برای پس انداز باقی می‌ماند. اگر پولی باقی مانده، چقدر است.

نحوه بودجه بندی هزینه‌ها

فرض بر اینکه حقوق و پول شما در یک ماه 2 میلیون تومان است و با در نظر گرفتن و بودجه بندی که انجام داده‌اید شما در آخر ماه 200 هزار تومان پس انداز و پول باقی مانده خواهید داشت. بعد از پیمودن این مرحله حالا می‌توانید به خود بگویید که چه هزینه ای را می‌خواهید برای فهرست خرید و مخارج و به نوعی بودجه خود در نظر بگیرید. مثلا، شمایی که قبض آب و برقتان 100 هزار تومان هزینه برداشته است، می‌خواهید با صرفه جویی به 80 هزار تومان تبدیل و کاهش دهید، که برای اینکار قادر هستید از انواع نرم افزارها و برنامه هزینه‌های روزانه برای تهیه فهرست و محاسبه استفاده کنید.

نحوه محاسبه و مدیریت هزینه‌های روزانه

زمانی که فهرست خود را تهیه کردید، ستون‌هایی را ایجاد کنید که در آن بودجه‌ی تعیین‌شده و بودجه‌ی واقعی خود را قرار دهید. در بودجه تعیین شده شما می‌گویید که چه مقدار هزینه را می‌خواهید اختصاص دهید و باید در ماه‌هایی که هزینه می‌کنید ثابت باشد. بنابراین، در ابتدای هر ماه به راحتی محاسبه شود و در نتیجه می‌دانید چه مقدار پس انداز و خرجی دارید.

بودجه واقعی به نوعی دارای نوسان و قابل تغییر در هر ماه می‌باشد. این بودجه تعیین می‌‌کند که شما چه مقدار هزینه و خرجی داشته‌اید و باید در آخر هر ماه حساب شود. شما بهتر است به نوعی صحیح بودجه بندی کنید و خود را زیاد در فشار قرار ندهید. بهترین راه حل این است که با برنامه ریزی مالی درست حدود 10 الی 15 در صد از درآمد خود را به پس انداز اختصاص دهید.

بودجه بندی صحیح برای تقسیم بندی هزینه زندگی

برخی از افراد به نوعی خود را دور می‌زنند و در برنامه ریزی مالی و تهیه فهرست کلک می‌زنند. اما باید بدانید که کسی شما را مجبور نکرده و شما برای این پول زحمت کشیده‌اید. پس، حق دارید آن را خرج کنید. بهتر است تا زمانی که با خود رو‌راست نیستید از هر گونه محاسبه‌ای خودداری کنید.

در مواردی شما دوست دارید پس انداز خود را بالا ببرید. مثلا 500 هزار تومان باشد. این را همه دوست دارند و همه می‌خواهند پس انداز زیادی داشته باشند. اما، اگر می‌دانید که واقعا امکان پذیر نیست و به نوعی سخت است آن را در فهرست خود ننویسید و عددی را بیان کنید که امکان‌پذیر است چرا که در غیر این صورت با شکست در پس انداز و مخارج مواجه خواهید شد. شما باید زمانی که فهرست بندی را در ماه انجام می‌دهید به خوبی آن را نظاره کنید. زیرا مخارج معمولا در ماه به صورت قابل تغییر است . همین بسیار مهم است و باید توجه کافی داشته باشید.

تهیه فهرست برای مدیریت مخارج زندگی

برنامه ریزی و بودجه بندی یکی از مهمترین اصل‌ها در موفقیت شما برای کسب و کار و زندگی می‌باشد. شما با انجام بودجه بندی و تهیه فهرست می‌دانید که مواردی را در زندگی دارید که اصلا ضروری نیست و به نوعی با هزینه کردن برای آنها پول خود را هدر می‌دهید. همیشه در فهرست خود مبلغی را برای اتفاقات ناگهانی داشته باشید. برای مثال، ممکن است یکی از وسایل شما نیاز به تعمیر پیدا کند و یا اینکه خودروی شما خراب شود. شما با این برنامه ریزی خود را به نوعی برای هر اتفاقی آماده می‌کنید.

بودجه بندی برای مدیریت هزینه‌
بودجه بندی برای مدیریت هزینه‌

هزینه کردن برای موارد ضروری در جهت مدیریت مخارج روزانه

شما نباید بیهوده پول‌های خود را خرج کنید. در حالی که اصلا ضرورتی برای این کار وجود ندارد که این راه مناسبی برای مدیریت هزینه‌های روزانه می‌باشد. به عنوان مثال، شما برای مطالعه برخی از کتاب‌ها می‌توانید به کتابخانه رفته و به جای خرید از آن استفاده کنید چرا که وقتی امکان دریافت اطلاعات کتاب به صورت رایگان وجود دارد بنابراین خرید کتاب مربوطه به نوعی از مواردی که باعث هدر دادن پول می‌شود تلقی می‌گردد . همچنین بسیاری از ابزار آلات، لوازم‌های ورزشی و … این چنین هستند و شما تنها شاید یک یا چند بار از آن‌ها استفاده کنید. پس لازم نیست پول خود را خرج کنید و از طرفی دیگر فضای خانه خود را به نوعی اشغال کنید.

خرید اقلام ضروری راهی برای پس انداز هزینه

وسایلی را که واقعا لازم دارید و می‌دانید تا چند سال باید از آن استفاده کنید خریداری کنید. خرید این وسایل به جای قرض گرفتن مفید و به صرفه‌تر خواهد بود.بسیاری از افراد به نوعی خانه‌ای برای خود نداشته و بابت آن کرایه می‌دهند. بنابراین ممکن است برای خرید خانه به وام‌های مسکن روی بیاورند. از همین الان شروع کنید و تا حد امکان با مدیریت هزینه روزانه و مالی خود پس اندازی را داشته باشید تا هر چه زودتر وام خود را بپردازید. اگر شما باز‌پرداخت وام مسکن خود را بپردازید بهره و هزینه‌های بانکی را به کمترین حالت ممکن رسانده و در بقیه بودجه خود تعادل برقرار خواهید کرد.

همیشه مخارج خود را با درآمد واقعی انجام دهید و به این فکر نباشید که آخر ماه فلان قدر سود و پول خواهید داشت. چون ممکن است بنا به مشکلاتی این حقوق رویایی شما به واقعیت تبدیل نشود. شما نباید خود را گول بزنید. مگر اینکه در مواقعی اورژانسی مجبور به خرج کردن و انتظار داشتن حقوقی که انتظارش را دارید باشید. همین موارد باعث می‌شود شما هزینه‌های روزانه و مالی خود را به خوبی مدیریت کرده و از بدهی‌ها و قرض خلاص شوید.

برنامه‌ریزی برای مدیریت هزینه‌های مالی
برنامه‌ریزی برای مدیریت هزینه‌های مالی

انجام سرمایه‌گذاری هوشمند

به دنبال انواع سرمایه گذاری‌ها برای تحقیق بروید تا بدانید کدام یک با توجه به علاقه، مهارت، دانش و سرمایه شما هماهنگ است و به نوعی بیشترین سود را برای شما خواهد داشت تا بتوانید هر چه زود‌تر به موفقیت در زندگی دست پیدا کنید.

تقریبا تمامی افراد در دوران کودکی و نوجوانی تصور بسیار متفاوت را از پول دارند همه ما در این دوران فکر می‌کنیم که فقط حقوق و دستمزد است که به کسب پول منجر می‌شود. اما، بعد از این دوران و در بزرگسالی خواهید یافت که انواع راه‌ها برای تامین و درآمد داشتن وجود دارد و می‌توانید با استفاده از خلاقیت و تفکر خود از هر راهی همچون ایجاد ایده‌های خلاقانه پولساز برای خود پول پس انداز کنید. شما بهتر است با این موارد آشنا شوید و بدانید هرقدر که بیشتر با اسناد مالی و قابلیت‌های آن آشنا شوید بیشتر و بهتر پول سرمایه گذاری می‌کنید.

داشتن برنامه بازنشستگی راهی برای سرمایه گذاری هوشمند

هر یک از شما مطمئنا دارای پس انداز در انواع راه‌ها می‌باشید در غیر این صورت بهتر است هر چه زودتر با مدیریت هزینه‌های روزانه خود و برنامه‌ریزی و پس انداز کردن به فکر آینده و بازنشستگی خود باشید. یکی از مهمترین راه‌ها که نباید فراموش کنید این بوده که هر چه زودتر از رئیس خود سوال کنید که آیا برای شما و دیگر همکارانتان صندوق مستمری ایجاد کرده است یا نه؟

این مورد را امروزه بسیاری از شرکت و سازمان‌ها یه اجرا در آورده‌اند. به صوتی که کاملا خودکار مقدار مشخصی از حقوق را در هر ماه برداشته و پس انداز می‌کنند تا در زمان بازنشستگی قابل استفاده باشد. شما می‌توانید از این راه که موردی عالی برای پس انداز کردن پول می‌باشد با مدیریت منابع انسانی صحبت کنید.

خرید سهام در بورس راه سرمایه گذاری هوشمند برای مدیریت مخارج زندگی

بورس یکی از مهمترین و می‌توان گفت در مواردی بهترین جا برای سرمایه گذاری است. اما، نباید به شرط بندی در سود و یا زیان های کوچک در سهام‌های تکی بپردازید. شما برای اینکه بتوانید از این راه سود بالایی کسب کنید باید کاملا ماهر و خبره باشید. یعنی بهتر است گفت به نوعی ریسک پذیری بالایی دارد.

می‌توانید برای مطمئن بودن برای سرمایه گذاری در بورس یک کارگزار بورس را جهت سرمایه گذاری به جای خود انتخاب کنید. زیرا، فهرستی از صندوق‌های قابل معامله در بورس و صندوق های سرمایه گذاری مشترک وجود دارد که به شما کمک می‌کند. این باعث می‌‌شود که شما ریسک کمتری در رابطه با ضرر داشته باشید.

بیمه راهی برای مدیریت هزینه‌های زندگی

حتما جهت مدیریت و برنامه ریزی مالی باید انواع حوادث و اتفاقات را در نظر داشته باشید و برای اینکار بیمه شدن بهترین راه حل است. از این بیمه‌ها می‌توان به بیمه عمر، سلامت، خانه،حادثه و … اشاره کرد.

تاثیر سرمایه گذاری هوشمند در مدیریت هزینه ها
تاثیر سرمایه گذاری هوشمند در مدیریت هزینه ها

داشتن حساب پس انداز برای مدیریت هزینه‌های روزانه

تا جایی که ممکن است از هر طریقی به پس انداز پول های خود بپردازید. همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم بهتر است تا حد ممکن حداقل تا 10 الی 15 درصد درآمد را به پس انداز اختصاص دهید. شما می‌توانید به راحتی با مشاوران مالی، برنامه ریزی مالی و مدیریت هزینه‌های روزانه پس اندازی داشته و مهمتر از همه سود حساب پس انداز خود را نیز حساب کنید تا بدانید که در مدت نه چندان زیادی بسیاری از مشکلات شما در آینده را برطرف می‌کند.

ساختن حساب پس انداز برای مدیریت مخارج روزانه
ساختن حساب پس انداز برای مدیریت مخارج روزانه

پس انداز در سن جوانی

پس انداز در هر سنی لازم و به نوعی ضروری است. اما اگر بتوانید در سن کم چون دوران دانشگاه و جوانی به انجام پس انداز بپردازید بسیار عالی است و طولی نمی‌کشد که با مدیریت هزینه‌های خود می‌توانید به راحتی آینده درخشانی را برای خود و خانواده بسازید. آغاز پس انداز از دوره جوانی سبب میشود تا شما در دراز مدت مقدار قابل توجهی پول پس انداز داشته باشید.

پس انداز در حساب‌های اضطراری

همانطور که برای آینده و بازنشستگی خود پس انداز انجام می‌دهید همیشه در حساب اضطراری خود برای سه تا شش ماه آینده پول داشته باشید، تا اگر بنا به مشکلاتی شرکت و یا هر کاری که در آن مشغول هستید به مشکل برخورد به راحتی قابل حل باشد. زیرا در مواقعی چون خراب شدن دستگاه‌ها، بیماری سخت و …. ممکن است شما برای چند ماه قادر باشید کار کنید.

تاثیر عدم بدهکاری در مدیریت هزینه‌های روزانه و ماهانه

در کنار پس انداز به فکر پرداخت کردن بدهی‌های خود باشید. قبل از همه وام‌ها را در اولویت قرار دهید. از وام‌هایی که بیشترین سود را دارند شروع کنید تا بتوانید به راحتی ضرر بزرگی را از دوش خود بردارید.

افزایش مبلغ واریزی به حساب بازنشستگی

بسیاری از افراد تا به حال نتوانسته‌اند برای بازنشستگی و آینده خود پس انداز کنند. این افراد در این حال ممکن است سنی بین 40 الی 45 سال داشته باشند. اگر شما هم جزو این افراد هستید، بهتر است بدانید که جای هیچ نا‌امیدی نیست و می‌توانید با برنامه ریزی مالی و مدیریت هزینه‌ها روزانه با کمک گرفتن از مشاور مالی به راحتی از همین الان اقدام و بازنشستگی خود کرده و آینده را درخشان سازید.

نکاتی برای مدیریت هزینه‌های روزانه زندگی و راه‌های تقسیم بندی مخارج و … در این مقاله برای شما عزیزان به صورت کامل ارائه گردید تا بتوانید با استفاده از این راهکار‌ها عملکرد بهتری در مدیریت هزینه‌های زندگی خود داشته باشید و در کنار داشتن زندگی مناسب ، پس انداز مناسبی نیز داشته باشید.

Loading...

هادی قربانی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
29 − 2 =