رزومه چیست و چرا وقتی دنبال کاری هستیم، داشتن رزومه یک امر مهم محسوب می شود؟ رزومه یک کتاب نوشته شده در رابطه با تحصیلات، تجربه کاری، مدارک و دستاوردهای شما است. اکثر موقعیتها و شغل های حرفه ای، متقاضیانی که به دنبال کار می باشند را به آماده کردن رزومه جهت روند اصلی و یکی از مراحل اصلی مجبور میکنند.
در بسیاری از موارد، رزومه شما تنها اولین سندی است که مدیر استخدام در هنگام بررسی درخواست شما نگاه میکند و بنابراین تاثیر بسیار زیادی در استخدام شما دارد. پس زمان و تلاش کافی در ایجاد یک رزومه دقیق بسیار مهم است. با من در این بخش از مطالب مفید موفقیت و توسعه فردی در زندگی و کسب و کار همراه باشید، تا شما را با موضوعی بسیار مهم و تاثیرگذار آشنا کنم.
چگونه رزومه خود را تاثیر گذار کنیم
فرقی نمیکند که شما برای اولین بار است که رزومه کاری خود را نوشتهاید و یا میخواهید آن را بروز کنید، شما نیاز دارید آن را تازه و با قدرت کنید. زیرا همانطور که متخصصان اعلایی در رزومه نویسی میگویند شما به عنوان محصول هستید و مدیر استخدام به عنوان خریدار، باید به حد کافی وی را قانع کنید که محصول را خریداری کند.
در ادامه این سری مقالات وب سایت موفقیت آکادمی 98 یک راهنمای گام به گام را جهت نوشتن یک رزومه کاری که به شما کمک می کند شغل مورد نظر خود را پیدا کنید آماده کردهایم که میتوانید مطالعه کنید.
شغل درخواستی خود را درک کنید
ممکن است شما برای اولین بار نباشد که رزومه کاری خود را برای استخدام آماده میکنید، و قبلا در جایی دیگر مشغول به کار بودهاید. پس باید درباره شغل قبلی خود اطلاعات مربوطه را دقیق بنویسید.
در ابتدا به معرفی خود بپردازید و بعد از آن قسمتی را برای دستاوردهای شغلی خود داشته باشید، تا بتوانید بین تجربه و نیازهای شغلی پلی را داشته و ارتباط برقرار کنید. به حدی دقیق باشید که مدیر استخدام را با خواندنش تحت تاثر قرار دهید و با این کار او را تمایل به دیدن خود کنید.
اگر شغل شما آکادمیک ( دانشگاهی) می باشد بهتر است تحصیلات خود را در بالای رزومه درج کنید.
اگر شغل شما در کسب و کار میباشد، بهتر است ابتدا تجربیات خود را در بالای رزومه داشته باشید و بعد در آخر گواهینامه های خود را قرار دهید.
به گفته متخصصان رزومه، چنانچه مهارتی دارید که برای آن شغل ضروری و لازم است آن را در ابتدای رزومه ذکر، و اگر زیاد ضروری نیست آن را در بخش تجربیات شغلی قرار دهید.
به صورت قدرتمند شروع کنید
اول رزومه شما میتواند بسیار مهم و تاثیر گذار باشد. زیرا هر مدیر استخدامی ابتدا به اول رزومه نگاه میکند و تا همین قدر میتواند اهمیت داشته باشد که شما تا 20 کلمه را تاثیر گذار ذکر کنید. پس بهتر است در این 20 کلمه خلاصه ای از تجربیات خود را ذکر کنید چرا که بعدا در قسمت های مختلف میتوانید به طور کلی توضیح دهید.
شما باید ابتدای رزومه به طور خلاصه اما دقیق بیان کنید، دارای عنوان شغلی باشد که “شرایط و تواناییهای لازم برای این کار را دارید” به عنوان مثال ” مهندس الکتروتکنیک – برق صنعتی دارای توانایی … است”.
موضوعات مختلف را در رزومه جای ندهید
ممکن است شما بخواهید در شرکتی مشغول به کار شوید که دارای استخدام چندین شغل میباشد و شما از آنها برخوردار میباشید. بنابراین نباید وسوسه شوید و تمامی شغلهایی را که تاکنون انجام دادهاید را در آن قرار دهید.
رزومه شما باید دارای محتوای انگیزشی باشد و هیچ فرقی نمی کند که با جزییات باشد یا نه. به صورتی که اگر کمکی به قانع کردن مدیر استخدام نکند باید آن را حذف کنید.
مشورت و کمک گرفتن
رزومه کاری میتواند یک شانس و مورد عالی برای تغییر دادن آینده شما با استخدام شود. پس هر کسی درک میکند کار سختی می باشد تا درباره تجربیات و دستاوردهای خود صحبت کنید و باید به صورتی باشد که نه زیاد و نه کم بر روی مسائل کلیدی تاکید کنید. پس بهتر است به سراغ یک متخصص رزومه و یا افراد و دوستهایی بروید که با این موضوع آشنایی دارند و از آنها راهنمایی بخواهید.
دستاوردهای خود را به جای مسئولیتها بیان کنید
یک رزومه باید تا جایی که ممکن است از دستاوردهای شما تشکیل شده باشد باید بگویید که چه موفقیت هایی را به دست آوردهاید و تیم شما چه پیشرفتههایی داشته است و از این قبیل موضوعات. شما اگر بتوانید روش مدیریتی خود را بگویید و بر این که پیشرفت شما بر اساس درصد و یا دلار بیان کنید میتوانید توجه را به خود جلب کنید اما مواظب باشید که آنها را کمتر به صورت کمی بیان کنید.
شما نباید به مواردی چون ” من 10 نفر را مدیریت کرده ام ” و مواردی از این قبیل اشاره کنید چون اصلا کمکی به شما نخواهد کرد.
برای هر شغل تغییرات ایجاد کنید
اگر شما به دنبال شغل هستید نباید برای همه از یک رزومه استفاده کنید. شما باید یک رزومه اصلی داشته باشید که سوابق خود را همراه اطلاعات مهم در آن بیان کرده باشید اما باید برای هر شغلی تغییراتی را در آن ایجاد کنید.
بهترین راه برای بهترین رزومه ابتدا تحقیق کردن درباره شرکت میباشد. بعد از افرادی که در آنجا کار میکنند و یا قبلا کار کردهاند سوال های را بپرسید تا آشنایی بهتری با خواستههای سازمان داشته باشید و بتوانید بهتر رزومه خود را تکمیل کنید. شما باید هر آنچه را که مهم میباشند در آن ذکر کنید و مابقی را که تاثیر چندانی ندارند حذف کنید.
رزومه خوانا تهیه کنید
رزومه شما بهتر است از دو الی سه صفحه بیشتر نباشد و از یک صفحه بیشتر باشد. اگر شما رزومه را از 3 صفحه بیشتر داشته باشید به معنی ویرایش نکردن نامتناسب میباشد. علاوه بر اینها بهتر است از لینکی در رزومه خود استفاده کنید تا به خواننده اطلاعات بیشتری در مورد شما بدهد.
رزومه شما باید زیبا و دارای مطالب عالی باشد، تا خواننده مجذوب آن شده و تمایل به خواندن آن تا پایان داشته باشد. فونتهای استفاده شده علاوه بر ساده بودن باید واضح، تمیز و خوانا باشد.
به خط های میان فاصله توجه کنید، متنها زیاد چسبیده به هم نباشد، پاراگرافها را یکسان نکنید.
رزومه یک کتاب کوچک که شامل کلیه سوابق کاری، تحصیلی و … مربوط به شما است. هر شخصی باید یک رزومه کاری خود داشته باشد.
زمانی که شما بخواهید در یک مصاحبه استخدامی شرکت کنید، لازم است یک رزومه داشته باشید. فردی که قرار هست شما را استخدام کند، ابتدا به رزومه شما نگاه خواهد کرد. و حتی این رزومه تا 90 درصد می تواند رو استخدام شدن یا نشدن شما تاثیرگذار باشد.
آکادمی 98 در مقاله مربوط به رزومه نویسی خوب و تاثیرگذار چندین تکنیک عالی برای ساخت رزومه بیان کرده است. از این رو شما می توانید با مطالعه گزینه های توضیح داده شده، تسلط کافی برای نوشتن یک رزومه کاری عالی و تاثیرگذار داشته باشید.