کسب و کارها در انواع مختلفی وجود دارند که هر یک دارای زیر مجموعه هایی نیز هستند. چنانچه شما بخواهید کسب و کاری را برای خود راه اندازی کنید علاوه بر داشتن سرمایه کافی باید به اینکه در چه راهی و چه نوع زمینهای میخواهید اقدام به تاسیس و راه اندازی کسب و کار نمایید نیز توجه داشته باشید که برای این کار باید بدانید که به چه چیزی علاقمند و از همه مهمتر در چه زمینهای مهارت دارید. و با در نظر گرفتن این نکات بهترین ایده کسب و کار جدید و نوین برای خودتان برگزینید.
جهت کسب موفقیت و عدم شکست در کسب و کار باید زمینه مناسبی را در نظر بگیرید با توجه به این فاکتور که راه اندازی کسب و کار شما میتواند چه نوع نیازهایی را برطرف نماید تا مشتریان خود را بشناسید یعنی به نوعی هدف گذاری دقیق برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار را در اولویت قرار دهید . بهتر است ایده راه اندازی کسب و کارتان از کسب و کارهای اشباع شده در بازار نباشد که با بازدهی کمی مواجه شوید.
کسب و کارها بر چند نوع می باشند
کسب و کار چیست و راه اندازی یک کسب و کار چگونه شکل میگیرد؟ راه اندازی یک سازمان ایجاد شده جهت فراهم کردن کالا و خدمات مورد نیاز انسان میباشد و راه اندازی کسب و کار زمانی اتفاق میافتد که فرد یا سازمان از ارائه خدمات و محصولات در ازای دریافت پول، سود کسب کند. که این سود میتواند از روش های مختلفی بدست آید که این موضوع به خودی خود کسب و کارها را به انواع مختلفی تبدیل میکند. بنابراین در ادامه ما برای شما انواع کسب و کارها را معرفی میکنیم تا بتوانید با بررسی و شناخت کافی در صورت داشتن تجربه، مهارت و علاقه کسب و کار خود را راه اندازی کنید.
1. کسب و کار روستایی
بسیاری از از افراد هستند که معتقدند در روستا نمیتوانند درآمد مناسبی داشته باشند و به نوعی به خلق کار و کارآفرینی بپردازند از این جهت به شهر مهاجرت میکنند که این نه تنها برای همشهریان و روستاییان ضرر دارد بلکه باعث میشود جامعه نیز دچار کمبودها و مشکلاتی نیز شود.
یکی از کسب و کارهایی که دارای درآمد عالی میباشد و رقیب در آن نیز کم است کسب و کارهای روستایی میباشد. یعنی کسب و کار در خارج از شهر و در محیط روستا اتفاق می افتد. بیشتر این کسب و کارها سرمایه چنان هنگفتی برای راه اندازی لازم ندارند و اغلب به صورت سنتی انجام میشوند. این کسب و کار به علت وسعت کم روستا میتوانند در مقیاس های کوچک و با تعداد نفرات کم اجرا شوند. در این کسب و کارها میتوان زمینه های صنعتی، تولیدی، خدماتی و حتی فناوری اطلاعات را مشاهده کرد.
پیشنهاد مطالعه جزئیات ایده فروش لبنیات سنتی
2. کسب و کار سبز
کسب و کارهای سبز تاثیر منفی بر محیط، اقتصاد و جامعه ندارند و همانطور که از اسمش پیداست، در مورد کسب و کارهای زیست محیطی، حقوق بشری و … است. در واقع کسب و کارهای سبز طرفداران زیادی از مردم را دارند و از منابعی بهره میبرند که سازگار با محیط زیست می باشند و به حمایت از سیاستهای مسئولیت اجتماعی میپردازند که میتوانند بازدهی مناسبی داشته باشند.
3. کسب و کار اجتماعی
کسب و کار اجتماعی به کسب و کارهایی گفته میشود که برای حل مشکلات اجتماع راه اندازی میشوند. این کسب و کار از لحاظ مالی پایدار است و اکثر افرادی که در این زمینه فعالیت دارند به موفقیت در کسب و کار دست پیدا میکنند. سود این کسب و کار برای سرمایه گذاری در خود کسب و کار و یا کسب و کارهای دیگر اجتماعی سرمایه گذاری میشود. به عنوان مثال میتواند در جهت بهبود محصولات و خدمات جهت گسترش دامنه فعالیت شرکت باشد که این مورد جزو مزیت های این نوع کسب و کار میباشد که موفقیت هر چه زودتر شما را میسر میسازد .
این کسب و کار برای اولین بار توسط محمد یونس اقتصاددان بنگلادشی و برنده جایزه صلح نوبل تعریف شد.
کسب و کارهای دیگر اولین اولویت خود را موفقیت و معامله پرسود میدانند اما برای کسب و کار اجتماعی این گونه نیست ( البته نه این که سود اصلا مهم نیست) و صاحبان سازمان از سود آن هیچ گونه سود سهامی دریافت نمیکنند.
از دیگر موارد مهم برای کسب و کار اجتماعی این میباشد که وابسته به هیچ سازمان دولتی و خصوصی، کمک های مالی برای دامنه کار نیست و کاملا خودپایدار است. از نکات مهم دیگر این نوع کسب و کار این میباشد که بر خلاف سازمانهای دیگر که پول را فقط یک بار در هر زمینه هزینه میکنند، این سازمان با هدف افزایش و بهبود عملیات سرمایهگذاری در بخش های مختلف و زیادی سرمایهگذاری میکند.
4. کسب و کار خدماتی
کسب و کارهایی که فعالیت خود را با هدف تجاری انجام می دهند کسب و کار خدماتی تلقی میشوند. این خدمات به منظور کمک به فرد و یا شرکتی مانند مشاوره، حسابداری، حمل و نقل، نظافت، مهمان نوازی و … انجام میشود.
این کسب و کارها در مقابل با دیگر صنعتها کارمندان بسیاری را استخدام میکنند و میتوانند قسمت بزرگی از اقتصادهای پیشرفته باشند که فناوریهای جدید دسترسی آنها را از سطح داخلی به جهانی گسترش داده است.
5. کسب و کار هوشمند
امروزه پیشرفت تکنولوژی بسیار زیاد است و روز به روز فناوریهای جدید روی کار میآیند. هر سازمانی که بتواند فناوری های جدیدی را شامل استراتژی، برتری در تمامی فرایندها و سپردن توسعه فناوری اطلاعات به تیمها را عملیاتی کند در زمینه کسب و کار هوشمند فعالیت دارد.
کسب و کار هوشمند به طور مداوم محیط خارجی خود را برای یافتن فناوری نسل آینده بررسی میکند تا بتواند همواره فرصت های جدید و موارد نوینی به افراد ارائه دهد.این کسب و کار نیز همانند دیگر کسب و کارها به رهبر و مدیریت هوشمند نیاز دارد تا بتواند نقش حیاتی در ارائه استراتژی های رشد را بشناسد و در جهت افزایش بهره وری خود در کسب و کار از این موارد استفاده نماید.
یکی از پربازده ترین مواردی که امروزه بسیار مورد توجه نیز می باشد راه اندازی کسب و کار اینترنتی می باشد که در دسته بندی کسب و کارهای هوشمند قرار میگیرد. اما چگونه یک کسب و کار موفق داشته باشیم ؟ بسیاری از افرادی که به سمت کسب و کار آنلاین روی می آورند با عدم داشتن اطلاعات کافی در این رابطه اقدام به راه اندازی کسب و کار میکنند و همین مورد سبب میشود تا به موفقیت مورد نظر خود دست نیابند و در بیشتر موارد از کسب و کار اینترنتی روی گردانند.
6. کسب و کار ورزشی
کسب و کار ورزشی، صنعتی است که در آن محصولات ارائه شده در رابطه با ورزش، سلامت و تفریح است که با فعالیت، کالاها، ایده و … ارتباط دارد. به عنوان مثال محصولات ارائه شده در کسب و کار ورزشی را میتوان مواردی چون زیر دانست :
- محصولی ویدیویی ارائه دهید. چون تماشای بازی های فوتبال، هاکی و …
- تولید لباس و تجهیزات ورزشی مورد نیاز، چون لباس های فوتبال ، دمبل های ورزشی و …
- امکانات ضروری ورزشی مانند سالن های ورزشی و یا بازسازی آنها
- در صنعت ورزشی محصولات و تجهیزاتی که ارائه میشود در رابطه با ورزش است و ممکن است با مردم، مکان و ایده مربوط باشد.
- شرکتهای خدماتی در این حوزه میتوانند به ترمیم راکتهای تنیس یا مراقبت از زمین گلف بپردازند.
- کسب و کارهای ورزشی میتوانند با رسانهها و تبلیغات نیز همراه باشند برای مثال در رسانه های تبلیغاتی همچون روزنامه و مجلات، تلویزیون و … میتوان به کسب کار ورزشی چون فروش قایقها ورزشی پرداخت و یا به فروش دوچرخه های کوهستانی و اسب سواری و … پرداخت.
در این مقاله از سایت آکادمی98 به معرفی انواع کسب و کارها پرداختیم تا بخش زیادی از انواع کسب و کارهای موجود در حوزه های مختلف را خدمت شما معرفی کرده باشیم تا با تطابق علایق و استعدادهای خود و مقدار سرمایه ای که در اختیار دارید بهترین حوزه کاری را برای خود برگزینید.