انسان جائز الخطاست. هر کسی در زندگی خود می تواند علاوه بر کسب موفقیت و کارهای مفید، منجر به شکستها و کارهای اشتباهی شود. اما هر اشتباهی را می توانید با راه و روشی خاص برطرف کرد، یعنی برای هر چیزی راه و کاری موجود است. جدا از اینها جلوی اشتباهات را هر چه زودتر بگیرید سود آور می باشد و مفید است. اما در اینجا چیزی که مهم است این بوده، که اشتباهات را عده ای پنهان میکنند و با این کار که مثلا میخواهند افراد دیگر ندانند سر خود را فقط کلاه می گذارند و ضرر می کنند.
راه های برای جبران اشتباهات کاری
کسانی که اشتباه می کنند به دو دسته تقسیم میشوند عده ای از آنها بر سر ناواردی و تازهکاری میباشند. و عده ای دیگر افراد موفق هستند. در اینجا اگر شما به عنوان یک فرد حرفهای بر سر اشتباه خود سرپوش بگذارید بدتر از افراد تازه کاری بودهاید که اشتباهات خود را قبول دارند. چون این اشتباه شما با پنهان کاری ممکن است عواقب بسیار بزرگ و خطرناکی را چون تهدید کردن کسب و کارتان به همراه داشته باشد.
گفتن برخی از اشتباهات بسیار سخت می باشد و به آن آسانی که فکر می کنیم نیست اما باید بدانید که شما چنانچه به اشتباهات خود اقرار کنید، می توانید از حس بهتری برخوردار شوید و بهتر میتوانید با مشکل خود کنار بیاید چرا که اول خود تنها بودید و الان به افرادی گفتهاید که مطلع می باشند و میتوانند به شما کمک کنند تا جبران کنید.
بعد از اینکه مقاله نحوه جبران اشتباهات کاری، حتما مقاله 120 قانون موفقیت به صورت جهانی را نیز مطالعه کنید.
در ادامه با ما باشید تا راه کار های اساسی را که توسط متخصصان ارائه شده است را با هم بررسی کنیم و در جبران اشتباهات کاری خود مورد استفاده قرار دهید.
1. اعتراف کردن به اشتباه
اول از همه شما به فردی که این اشتباه برایش مهم می باشد و یا اینکه می تواند به شما کمک کند باید اعتراف کنید. حال به طور مثال می توان رئیس خود را در نظر بگیرید.
خب برای این کار نزد رئیس رفته و به او بگویید که کاری ضروری دارید و میخواهید هر چه زودتر با او صحبت کنید. نکته مهمی که باید مد نظر داشته باشید این بوده که، شما بهتر است تمامی صحبتها را خود انجام دهید و از کسی برای سخنرانی کردن به جای خود استفاده نکنید.
باید آماده هر اتفاقی باشید، چرا که ممکن است اشتباه شما خطرات جبران ناپذیری را بر سر شرکت بیاورد، پس اگر رئیستان شما را از دفتر خود بیرون کرده یا سرتان داد کشید اصلا ناراحت نشوید. چون شما کار اشتباهی را منجر شدهاید و سزاوار اینها می باشید.
در حین صحبت کردن در سخنان خود هیچ عذر و بغضی را نکنید و به هیچ وجه تقصیر را بر گردن دیگران نیندازید و کاملا واضح و بدون پرده تمامی ماجرا را بازگو کنید.
2. خودتان را تحقیر و سرزنش نکنید
ممکن بود شما به جای این اشتباه منجر به اشتباهات بدتری شوید. بنابراین، از سرزنش و تحقیر خود هیچ چیزی درست نمی شود و کاری که انجام شده است را باید حل کرد. پس هر چقدر زودتر وارد عمل شوید، می توانید بهترین نتیجه را بدست آورید.
شما نباید با گریه، داد و فریاد و زاری وارد دفتر رئیس خود شوید، چرا که این می تواند باعث تحریک رئیس شده و حساسیتش را بیشتر کند، که این کارها را بدتر میکند.
3. مسئولیت قبول پرهیز از اتفاق بد
مطمئنا هر کسی که خطا و اشتباهی را در هر زمینهای منجر شود، تمام تلاش خود را برای جلوگیری از گسترش آن و یا جبرانش میکند. اما با اینکه همه این کار را در موقع اشتباه انجام میدهند باز هم هر چقدر به همکاران و نزدیکان خود بگویید که خود میخواستید این مشکل را برطرف کنید و از این جور حرفها، باز هم شما را به عنوان یک خطا کار می بینند و فرق چندانی ندارد.
شما باید آماده هر سرزنش و سرکوفتی باشید و با توجه به صداقت، پشتکار ، سرعت عمل و مسئولیتپذیری می توانید در رفع مشکلات فعال باشید تا شاید بتوانید کمی اعتبار را بدست آورید، چون این تنها راه برای محبوب شدن دوباره در میان افراد است.
پیشنهاد مطالعه: 6 نکات مهم برای موفقیت شغلی و کسب و کار
4. اقدام سریع
همانطور که در بالا اشاره کردیم هر چه زودتر به اشتباه خود اعتراف کنید می توانید از خسارات بالا جلوگیری کنید. اما مهمتر از همه این می باشد اگر اعتراف نکنید ممکن است به نحوی کسی از کار شما خبردار شود. با این حال، این فرد به جای شما نزد رئیس رفته و تمامی کارهای را که باید انجام میدادید را او انجام می دهد. پس در نتیجه شما فردی خیانتکار، مرموز و ترسو شناخته شده و به احتمال بسیار زیاد این بار اخراج می شوید و فرصتی برای جبران نخواهید داشت.
5. ارائه راه حلهایی مطمئن
شما باید در مورد اشتباه خود فکر کرده و تمامی موارد از جمله خسارات وارد شده به شرکت را بررسی کنید. بعد از اینکه برنامه خود را کامل کردید به رئیس خود بگویید که تمام تلاش را برای جبران اشتباه خود می کنید و به نحوی رئیس خود را متقاعد سازید که در جبران اشتباه نقش کلیدی را ایفا کرده و می کنید.
در حین ارائه راه حلها باید مطمئن و بدون شک باشید، چون الان دیگر وقت ریسک کردن و اتفاق و اشتباهی دیگر نمیباشد. بنابراین از کلمه های چون “اگر می توانستیم” و از این جور کلمات خودداری کنید. به جای کلمات ریسک دار شما میتوانید از کلماتی چون “ما از این راه می توانیم” و غیره استفاده کنید.
شما برای اینکه خطاهای کرده خود را کمتر کنید میتوانید، سناریو هایی را برگزار کنید.