استراتژی‌هایی برای کمال‌ گرایی شغلی

خانه » موفقیت و توسعه فردی » استراتژی‌هایی برای کمال‌ گرایی شغلی
مشکلات کمال گرایی در کسب و کار
مشکلات کمال گرایی در کسب و کار

زمان مطالعه: 6 دقیقه

در زمان‌های مختلف اکثر دانشمندان بزرگ همانند ولتر، ارسطو، کنفوسیوس و سایر فیلسوفان در مورد کمال گرایی هشدار داده‌اند. با این حال باز علی رغم این موارد و سابقه طولانی خوب نبودن کمال‌گرایی همه ما بعضی اوقات در دام کمال گرایی قرار می‌گیریم. کمال گرایی در مواردی سبب شکست می‌شود بنابراین راه‌های غلبه بر کمال گرایی برای موفقیت بیشتر را باید همواره مد نظر داشته باشید. از این رو در این مقاله به معرفی استراتژی‌هایی برای کمال گرایی شغلی می‌پردازیم.

فضای کار واقعا رقابتی شده است و هر کسی می‌خواهد کار خود را به بهترین شکل ممکن جهت پیشرفت و موفقیت انجام دهد. اما باید بدانید که این همانند یک شیب کاملا لغزنده است. هرچه بیشتر کمال گرایی را تعقیب کنید، احتمال وقوع تعلل بیشتر می‌شود و وقتی اوضاع دقیقا به همان شکلی که شما می‌خواستید انجام نشود دچار استرس می‌شوید. این استرس قادر خواهد بود کیفیت عملکرد را کاهش و حتی در مواقعی به شکست بکشاند.

چگونگی غلبه بر کمال‌گرایی

در محیط کار کمال گرایی حتی ممکن است خوب به نظر برسد، به نوعی تمایل به برتری در همه زمان‌ها نمی‌تواند بد باشد، این کاملا درست است؟ با این حال وقتی که می‌خواهیم فشار خود را برای رسیدن به کمال تحمل کنیم، در را برای افزایش پریشانی و رنج در کار و زندگی خود باز می‌کنیم. کمال گرایی می‌تواند همانند چیزی باشد که شما بر روی قله کوه یخی قرار داده‌اید. اگر شما بیش از حد روی آن فشار و اضطراب داشته باشید و کنترلش نکنید باعث ویرانی خواهد شد.

تاثیرات کمال گرایی در محیط کار

کمال گرایی در محیط کار می‌تواند بهره‌وری و کارایی را کاهش داده و روحیه دفتر را تخلیه کند. کمال گرایی، اغلب با ترس از شکست همراه است و می‌تواند منجر به تعلل شود. برای مثال؛ اگر شما پروژه خود را بنا به کمال گرایی چندین دور و بیش از حد بازنگری کنید، باعث به هم ریختگی گزارش‌ها و مهلت‌های از دست رفته یا تاخیر سایر پروژه‌های مهم می‌شود. یا مدیر کمال گرا ممکن است نسبت به واگذاری کار به دیگران بیش از حد مردد باشد یا ممکن است روحیه اداری را با انتقاد بیش از حد که “به اندازه کافی خوب نیست ” خراب کند.

بهتر است بدانید کسی در دنیا کامل نیست و ما در موقعیت‌هایی مختلف به صورت جاه‌طلبانه به دنبال کمال هستیم. در واقع کمال‌گرایی را می‌توان از ویژگی‌های اصلی انسان‌های امروز دانست. اکثر ما در دوران کودکی و نوجوانی با نمرات بالا در مدرسه، رقابت برای ورود به بهترین مراکز آموزشی و بهترین عملکرد ورزش و هنر را داریم و این موارد و فشارها است که به صورت طبیعی باعث می‌شود در بزرگسالی نیز این مورد را تجربه کنیم. کمال گرایی ذهنی است و با موفقیت مترادف نیست و این را در موارد کاری می‌توان به صورت مفهومی‌‌تر دانست. اینکه از کمال‌گرایی افراطی نجات پیدا کنیم راحت نیست و به صبر و تمرین نیاز دارد. پس اگر شما هم دچار کما‌ل گرایی شده‌اید می‌توانید در ادامه استراتژی‌هایی برای کمال گرایی شغلی را دنبال کنید.

مقابله با کمال‌ گرایی شغلی
مقابله با کمال‌ گرایی شغلی

1. تغییر رویکرد خود

گفتیم که کمال‌ گرایی شغلی با استرس همراه است. حال برای اینکه این استرس را کاهش دهیم باید با شکست‌های کوچک و موقت کنار بیاییم. اگر ما بتوانیم شکست‌ها را قبول داشته باشیم انعطاف‌پذیر بیشتری را خواهیم داشت. می‌توانید با مواردی که در ادامه بیان کرده‌ایم فرصت‌هایی را برای درس گرفتن از شکست داشته باشید.

  • در طول هفته به صورت یک بار نیم ساعت زودتر کار را تعطیل کنید و یا ده دقیقه دیرتر سر کار حاضر شوید.
  • ایمیل‌هایی که مرتبط به کار خود است را بدون اینکه سختگیر باشید خوانده و زود جواب دهید، تا بیش از حد باعث درگیری شما نشود.
  • در آخر هفته بهتر است به ایمیل‌های خود اصلا سری نزنید.

ممکن است بنا به انجام این موارد شما کمی نگران شوید. ولی با گذشت زمان عادی شده و از استرس شما می‌کاهد و یادتان می‌دهد تا اگر هم اشتباه کردید با درس گرفتن قوی‌تر شوید.

2. عمل سریعی داشته باشید

یکی از مشکل کمال‌ گرایان این بوده که با تعلل در تصمیم‌گیری روبرو هستند. این افراد بر این باور هستند که بهترین تصمیم ممکن خود را بگیرند. همین باعث تحمیل فشار روانی زیادی خواهد شد. بهترین کار استفاده از راهکار 5 ثانیه است. به صورتی که هر زمان در حین تصمیم گرفتن بیش از حد دچار تعلل و تحلیل شدید دست نگه داشته و با نفس عمیقی از یک تا پنج بشمارید. حالا بعد از این کار بلافاصله تصمیم خود را گرفته و اقدام کنید و فرصتی را برای ایجاد تفکر نگران کننده نداشته باشید. انجام این کار به عنوان یکی از استراتژی‌هایی برای کمال گرایی شغلی شناخته شود که می‌تواند شما را قوی‌تر کند.

نحوه برخورد با کمال گرایی در شغل
نحوه برخورد با کمال گرایی در شغل

3. تعیین انتظارات با مشارکت دیگران

یکی از مشکلات کمال گرایان این بوده که هدف‌های خود را با توجه به انتظاراتی که تصور می‌کند افراد از آنها دارند تعیین می‌کنند. مشکل اینجاست که این افراد حتی این کارها را بدون علم به واقع گرایانه بودن این توقعات انجام می‌دهند. اگر شما هم این چنین هستید بهتر است به جای اینکه به پیروی از استانداردها و توقعاتی که ایجاد کرده‌اید پرداخته و پافشاری کنید، از دیگر افراد مشارکت بخواهید تا به کمک به تعیین هدف‌های قابل دستیابی بپردازید. اگر شما با همکاران و رئیس خود گفت و گو کنید از توقعاتی که دارند مطلع شوید باعث تضمین موفقیت شما خواهد شد.

4. به تغییر زاویه دید بپردازید

ممکن است شما بنا به کمال گرایی از کار خود و نحوه عملکرد همکاران ناراضی باشید. در این مواقع بهترین کار تغییر زاویه دید است تا بتوانید مسائل را از دریچه جدید مشاهده کنید. برای مثال؛ آیا شما از نتیجه پروژه خود راضی نیستید؟ پس یک سوال بپرسید:” آیا اگر کسی دیگر به جای من این پروژه را نگاه کند باز آن را شکست خورده خواهد دید؟” داشتن نگرش کمال گرایانه بسیار بسته است. شما با داشتن تغییر زاویه دید، برداشت‌های منفی را کمتر خواهید دید و این در کاهش استرس و خستگی به شما کمک می‌کند.

اگر شما بر کمال گرایی بسیار پافشاری کنید به مرور زمان باعث ایجاد خسارات بسیاری در حرفه شما می‌شود. همچنین، اینکه شما افکار، رفتار و دیدگاه های خود را بر پایه توقعات دست نیافتنی تغییر دهید بسیار آسان است. بهتر است با هدف‌های امکان‌پذیر شروع کنید و مطمئن باشید که موفقیت‌هایی که از نظر شما کوچک است می‌تواند باعث داشتن موفقیت‌های بزرگ در شغل شما شود. که در نظر داشتن این مورد یکی از استراتژی‌هایی برای کمال گرایی شغلی می‌باشد که باید به آن توجه کنید. اگر بتوانید هدف‌های واقع گرایانه داشته باشید و خود را ببخشید می‌توانید انعطاف پذیری و اعتماد به نفس خود را برای موفقیت در حرفه خود تقویت کنید.

Loading...

هادی قربانی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
12 + 30 =