این روزها دیجیتال مارکتینگ سر و صدای زیادی را به پا کرده. همه مردم دنیا خواه یا ناخواه در زنگی روزمره خود از دیجیتال مارکتینگ استفاده می کنند. البته تعداد زیادی از آنها حتی نمی دانند بازاریابی دیجیتال چیست و چگونه کار می کند؟! این واقعا جالب است نه؟ اگر شما هم هنوز با واژه دیجیتال مارکتینگ به خوبی آشنا نشده اید، من به شما قول میدهنم که هر روزه در حال انجام کارهایی هستید که حتما به موضوع بازاریابی دیجیتال مرتبط است. با آکادمی 98 همراه باشید.
من و دیجیتال مارکتینگ !!! مگه داریم ؟
شاید از خودتان بپرسید، وقتی نمی دانیم این واژه اصلا چیست؟ چگونه می توان از آن در زندگی روزمره آن هم هر روز استفاده کرد. ابتدا اجازه بدید من تعریف دیجیتال مارکتینگ را خدمت شما در ادامه بیان کنم، بعد از آن به تمامی کارهایی که همیشه رخ می دهد و به این نوع بازاریابی مراتبط است را خدمت شما توضیح میدم.
دیجیتال مارکتینگ حدودا در 2 دهه پیش مستقل نبود. یعنی جزو زیر مجموعه های مدیریت بازاریابی و تبلیغات قرار داشت. به مرور زمان به دلیل رشد Information Technology (فناوری اطلاعات) کم کم از زیر مجموعه مدیریت بازاریابی و مدیریت تبلیغات خارج شد. اکنون دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال کاملا مستقل شده است. و مهمتر از آن به یک زمینه گسترده و تخصصی نیز تبدیل شده.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ به انگلیسی Digital Marketing به معنی بازاریابی دیجیتال است. تمامی فعالیت هایی که به هر نحوی در سطح وب برای تبلیغات کسب و کار، افزایش فروش، جذب مشتری، تولید محتوا، بهینه سازی سایت و کسب و کار آنلاین و … انجام میدهیم به دیجیتال مارکتینگ مربوط می شود. البته لازم است بدانید که موارد نام برده شده تنها بخش کوچکی از بازاریابی دیجیتال می باشد.
تعریف مشخصی برای این موضوع در دسترس نیست، اما اگه من بخوام digital marketing رو با یه تعریف درست و درمون به شما بگم چیه؟ فکر می کنم تعریف زیر عالی باشه براش.
تعریف دیجیتال مارکتینگ : به یک سری از ابزارهای و کارهایی که جهت فروش محصول ، معرفی و بازاریابی خدمات از طریق اینترنت، موبایل، وبسایت و سایر موارد مربوط به دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد، دیجیتال مارکتینگ می گویند.
چگونه روزانه از دیجیتال مارکتینگ استفاده می کنیم؟
فرض کنید شما امروز تصمیم به خرید یک گوشی موبایل از اینترنت گرفته اید. برای این منظور حداقل در چند سایت مختلف قیمت های را بررسی می کنید، گوشی های مختلف را از جهات مختلفی با هم مقایسه کرده و می سنجید. در نهایت یکی از آنها را برای خرید انتخاب کرده و به صورت آنلاین سفارش خود را ثبت می کنید.
در این تجربه خرید اینترنتی شما چه کاراهایی انجام دادید؟ ابتدا یک سایت پیدا کردید که محصولاتش را مشاهده کنید. سپس به سراغ سایر سایت ها رفتید برای مقایسه قیمت ها. بعد از آن برندهای مختلف گوشی موبایل برای نیز بررسی کردید. در نهایت به انتخاب خود سفارش خود را به صورت اینترنتی ثبت کردید. تمامی این اقدامانی که انجام دادید همگی به موضوع دیجیتال مارکتینگ مربوط می شود.
بازاریابی دیجیتال فقط به اینترنت محدود نمی شود
حتی وقتی قصد دارید به بازار رفته و یک گوشی موبایل بخرید، ممکن است ابتدا داخل اینترنت برند های مختلف را جهت کسب اطلاعات بیشتر بررسی کنید. در نهایت به صورت حضوری به بازار رفته و گوشی موبایل را از فروشگاه های فروش موبایل خریداری می کنید. شما در این تجربه خرید هم با بررسی برند ها و کسب اطلاعات برای خرید خوب ، باز هم درگیر دیجیتال مارکتینگ بوده اید.
در نتیجه مبحث بازاریابی دیجیتال تنها به کسب و کار اینترنتی محدود نمی شود.
صاحبان کسب و کار چگونه از دیجیتال مارکتینگ استفاده می کنند؟
روش های بسیاری وجود دارد که می توان از Digital Marketing استفاده کرد. برای همین مثال فروشگاه اینترنتی فروش گوشی های موبایل که بالاتر اشاره کردم مثال میزنم. شما چگونه سایت مورد نظر را برای خرید پیدا و حتی انتخاب کردید؟
- ممکنه داخل گوگل (غول بی شاخ و دم اینترنتی) جستوجو کرده باشید.
- شاید از طریق یک آگهی تبلیغاتی با سایت مورد نظر آشنا شدید.
- شاید هم یک ایمیل از قبل در رابطه با سایت مورد نظر دریافت کردید.
- البته اینم هست، ممکنه کسی سایت رو معرفی کرده باشه.
- شاید با پرس و جو داخل انجمن ها سایت را پیدا کردید.
- شبکه های اجتماعی هم هست. ممکنه اونجا تصویری چیزی دیده باشید.
- و ….
تمامی این موارد از طریق دیجیتال مارکتینگ صورت می گیرند. پس به هر شکلی که در نظر بگیریم امروزه همه کسب و کارها و حتی مردم عادی درگیر دیجیتال مارکتینگ همان بازاریابی دیجیتال هستند.
digital marketing چه تاثیر روی کسب و کار ها دارد؟
از آنجایی که هم اکنون همه کسب و کارها به سمت بستر دیجیتال کشیده شده اند، استفاده از بازاریابی دیجیتال یک امر ضروری به همه کسب و کار می باشد. چه کسب و کار چندین ساله و چه کسب و کارهای نوپا، همگی باید با اصول دیجیتال مارکتینگ آشنا شده و به صورت اصولی از آنها استفاده کنند.
شما هم میدانید که اکثر شغل ها و کسب و کارها به صورت اینترنتی، موبایلی، وبسایت و … می باشد. هر کاری را میتوان به صورت اینترنتی از طریق سایت ها و اپلیکیشن های موبایلی انجام داد. برخی از موارد که می توان از طریق بستر وب و موبایل انجام داد عبارتند از:
- خرید اینترنتی
- ثبت نام (کنکور، یارانه 🙂 سبد کالا 🙂 ، دانشگاه، و …)
- آموزش
- دریافت مشاوره
- خرید بلید (هواپیما، قطار و …)
- مشاهده فیلم
- تبلیغات
- شناخت نیازهای مخاطب
- بررسی رقبا
- کسب اطلاعات
- افزایش دانش
- تبایل اطلاعات
- اطلاع رسانی
- فروش محصول
- انتقال و جا به جایی پول
- پرداخت فیش برق ، آب ، گاز و …
- پرداخت جریمه های خودرو
- بررسی حساب های بانکی
- و …
همانطور که مشاهده می کنید تمامی موارد بالا را می توان از طریق اپلیکیشن های موبایلی و وبسایت ها انجام داد. پس در نتیجه صاحبان انواع کسب و کار با استفاده از دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال می توانند در کار خود موفق شوند. به طور کلی digital marketing تاثیر بسیار زیادی رو تمامی کسب و کارها دارد، چه کسب و کار آنلاین باشد و چه آفلاین و غیر اینترنتی.
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ
در بالا بخش مربوط به دیجیتال مارکتینگ چیست؟ من در تعریف بازایابی دیجیتال گفتم که شامل یک سری ابزارها و فعالیت ها می باشد. این ابزارها و کارهایی که انجام می شود در جهت رسیدن به یک سری اهداف می باشد. حال اهداف می توان فروش محصول، جذب مشتری، معرفی خدمات، بازاریابی محصولات و … باشد.
برای آشنایی شما در زیر برخی از ابزارهای و فعالیت های مربوط به دیجیتال مارکتینگ را خدمت شما معرفی میکنم.
- بازاریابی از طریق گوگل و سایر موتورهای جستجو SEM (استفاده از تبلیغات) (Search engine marketing)
- بهینه سازی و سئو سایت برای موتورهای جستجو مثل گوگل (Seo Marketing)
- ایمیل مارکتینگ (Email Marketing)
- بازاریابی محتوا (Content Marketing)
- بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing)
- موبایل مارکتینگ (Mobile Marketing)
- تبلیغات بنری یا بنر مارکتینگ (Banner Advertising)
- بازاریابی به شیوه همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
- ویروس مارکتینگ یا بازاریابی ویروس دیجیتال (Digital Viral Marketing)
- اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing)
- استراتژی محتوا (Content marketing strategy)
- بازاریابی و تبلیغات کلیکی (Pay-per-click)
- و …
موارد نام برده شده در لیست بالا فقط نمونه هایی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ محسوب می شوند. واقعا دنیا بسیار بزرگی دارد و حداقل باید چند مورد از آنها را در کنار هم اجرا و برای کسب و کار خود پیاده سازی کرد. در ادامه برخی از ابزارهای بازاریابی دیجیتال نام برده شده را خدمت شما توضیح میدم.
بازاریابی موتورهای جستجو SEM
این ابزار دیجیتال مارکتینگ با نام بازاریابی موتوهای جستجو شناخته می شود. SEM مخفف Search Engine Marketing می باشد. در حال حاضر قدرتمندترین ابزار موتورهای جستجو گوگل می باشد. شما با این ابزار قادر خواهید بود مشتریان و بازدید کنندگان زیادی را به سمت سایت خود سرازیر کنید.
یکی از خدمات گوگل Google AdWords نام دارد، که با آن Google Ads نیز گفته می شود. با استفاده از این سرویس شما می توانید تبلیغات خود را برای موتور جستجوی گوگل ثبت کنید. در این صورت تبلیغ شما در صفحه اول گوگل برای کلمهت کلیدی مشخص شده نمایش داده خواهد. حتی قبل از لینک اول گوگل قرار خواهید گرفت. البته برخی مواقع به یک سری دلایل تبلیغات در زیر نتایج اصلی نمایش داده می شود.
شرکت ها یا کسب و کارهایی که قصد دارند آمار و ارقام بازار اینترنتی خود را بدست بیاورند، بهترین راهکار استفاده از تبلیغات گوگل است.
برای فروش محصول و جذب مخاطب به سمت سایت خود شما باید وب سایت خود را طوری بهینه سازی کنید که جزو لینک اول گوگل قرار بگیرید. اما از انجایی که پروسه سئو کمی زمانبر و طولانی است، شما از سرویس گوگل ادوردز می توانید برای دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید.
سئو و بهینه سازی سایت SEO
گزینه بعدی مربوط به سئو مارکتینگ می باشد. seo مخفف Search Engine Optimization می باشد. تمامی وب سایت و کسب و کارهای اینترنتی برای موفقیت در شغل خود باید حتما از خدمات سئو مارکتینگ استفاده کنند.
این مورد شامل فعالیت هایی می شود که با انجام آنها وبسایت کسب و کار شما به صفحه اول گوگل و حتی لینک یک خواهد آمد. البته پروسه خاص خودش را دارد. در رابطه با این مبحث قبلا به طور مفصل صحبت کردیم. برای دسترسی به مقالات پیشین می توانید از لینک های زیر استفاده کنید.
ایمیل مارکتینگ
ابزار و فعالیت بعدی در زمینه Digital Marketing مربوط به بازاریابی ایمیلی به انگلیسی Email Marketing می باشد. حتما تا به حال اسم ایمیل مارکتینگ به گوش شما خورده. تا بحال شده داخل ایمیل خود یک سری پیام های تبلیغاتی، دعوت به نظرسنجی، درخواست حمایت، اطلاع رسانی برای دانلود یک فایل، اطلاع رسانی تخفیفات یک فروشگاه و … دریافت کنید. بله صد در صد همه ما روزانه در حال دریافت ایمیل های مختلفی هستیم.
در زمینه کسب و کار اینترنتی و مبحث دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال یکی از مهمترین موارد ایمیل مارکتینگ می باشد. یعنی اینطور در نظر بگیرید که بخش بزرگی از دنیای Digital Marketing را به خود اختصاص داده است.
هر وبسایت و کسب و کار می تواند ایمیل های کاربران و مشتریان خود را جمع آوری کند. در بازه زمانی های خاص، مراسمات و … یک سری ایمیل ها به کاربران ارسالی می کنند. این ایمیل ها می توانند یک اطلاع رسانی جزئی یا حتی تبلیغ یک محصول باشد.
برخی مواردی که اگر در ایمیل مارکتینگ آنها را رعایت کنید، بازخوردی بهتری خواهید داشت.
- قبل از هر چیزی قوانین ، استانداردها و اصول استفاده از ایمیل مارکتینگ را مطالعه کنید. یعنی قبل از اینکه سبب آزار کاربران و مشتریان خود شوید، بهتر از اطلاعات جامعی در رابطه با ارسال ایمیل به آنها بدست بیاورید.
- نیاز مخاطب خود را پیدا کنید. شاید در سایت شما ده ها موضوع یا محصول مختلف وجود داشته باشد. ممکن است مخاطب شما تنها به یکی از این موارد علاقمند باشد. در نتیجه شما بهتر از تنها در رابطه با همان موضوع برای او ایمیل بفرستید. یعنی حداقل سعی کنید که اینجوری باشه.
- یک سری قوانین و اصول درست ارسال ایمیل از نظر محتوای ایمیل، زمان و ساعت ارسال ایمیل، نحوه چیدن اطلاعات داخل ایمیل و … را بررسی کنید. رعایت این اصول سبب می شود شما یک ایمیل مارکتینگ درست انجام داده باشید.
- زیاد مزاحم کاربران و مشتریانتان نشوید. ممکن است با وجود اینکه کاربر مشتری شما است، اما دوست نداشته باشد ایمیل های شما را دریافت کند. پس باید شما تنها در موارد خاص و مهم ایمیل ارسال کنید. در این صورت کاربرانی که اشتیاقی به باز کردن ایمیل شما ندارند، مطمئنا نگاهی به ایمیل های شما که چند وقت یکبار ارسال می کنید خواهند انداخت.
- درست است که محتوای ایمیل، زمان ارسال و موارد زیادی از این قبیل دارای استانداردهای مشخصی می باشد. اما من (هادی قربانی) پیشنهاد می کنم برای اینکه شناخت بهتری از کاربران و مشتریان کسب و کار خودتان داشته باشید. سعی کنید مثلا اگر 1000 ایمیل در اختیار دارید، آن را به 4 قسمت 250 تقسیم کنید. حال در زمان های مختلف با محتوای متفاوت و هر بار با بکارگیری ایده و خلاقیت جدید، ایمیل ها را برای این 4 دسته ارسال کنید. ببینید چه زمانی و چه نوع ایمیل ها بازخوردی بهتری خواهند داشت.
- و بسیاری موارد دیگر …
بازاریابی محتوا در دیجیتال مارکتینگ
ابزار و کار بعدی مربوط به بازاریابی محتوا به انگلیسی Content Marketing می باشد. محتوا در کسب و کارهای اینترنتی یکی از مهمترین بخش های بازاریابی دیجیتال محسوب می شود. همه گزینه های مربوط به digital marketing مهم هستند. محتوا جزو مهمترین ها می باشد.
یکی از بزرگان کسب و کارهای اینترنتی می گوید: محتوا بهترین روش دیجیتال مارکتینگ می باشد.
بازاریابی محتوا یعنی چی؟
محتوا مارکتینگ یعنی شما برای زمینه فعالیت خود که ممکن است شامل محصولات باشد، محتوا تولید می کنید. شاید یک محتوا را برای بحث ایمیل مارکنیگ آماده می کنید. یا شاید محتوایی را برای تبلیغات و … می خواهید آماده سازی کنید. همین مقاله که شما در حال مطالعه آن هستید یک محتوا می باشد. البته مربوط به محصول نیست. این محتوا یک مقاله آموزشی رایگان می باشد.
هیچکس بجز خود شما و تیم شما به آن شکلی که شما مد نظر دارید قادر نخواهد بود تولید محتوا کند. اصلا هیچکس بجز خود شما نمی تواند در مورد محصولتان بنویسد. فرض کنید من یک دوره آموزش دیجیتال مارکتینگ آماده کرده ام. حال از شما بخواهم محتوا و توضیحات آن را بنویسید.
درست است که سرفصل ها را به شما میدهم، اما به آن خوبی که خودم می توانم بنویسیم، شما قادر نخواهید بود بنویسید. البته این مربوط به یک سری موارد خاص می باشد. شما باید برای تولید محتوا، تیم تولید محتوا، نویسنده و … هر موردی که برای شما مناسب است. برای کسب و کار خود استخدام کنید.
حتما بخوانید: آموزش بهینه سازی تصاویر سایت
تاثیر محتوا در سئو مارکتینگ
محتوا به قسمت های مختلف دنیای دیجیتال مارکتینگ مرتبط است. بالاتر در مورد سئو حرف زدیم. محتوا یکی از قسمت های مهم در سئو و بهینه سازی سایت می باشد. به همین دلیل باید تولید محتوا و استراتژی تولید محتوای شما عالی باشد.
بالاتر هم اشاره کردم که یک محتوا می تواند برای ایمیل مارکتینگ، تبلیغات و … باشد. پس محتوا را خیلی جدی بگیرید. چرا که محتوا تاثیر بسیار زیادی روی کسب و کار شما خواهد داشت.
بازاریابی شبکه های اجتماعی برای دیجیتال مارکتینگ
ابزار بعدی که قصد معرفی آن را داریم بازاریابی شبکه های اجتماعی به انگلیسی Social Media Marketing می باشد. یک امر ضروری و حیاتی در حال حاضر است. همه ما داخل شبکه های اجتماعی مختلفی حساب کاربری داریم. شبکه های اجتماعی شامل فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، پینترست و حتی پیام رسان های مختلف مثل تلگرام، سروش، واتس اپ، وایبر و …. که همگی هم اکنون جزو محبوبترین و پرکاربردترین شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها محسوب می شوند.
بنابراین یک اصل بسیار مهم در بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing) مربوط به بازاریابی از طریق شبکه های اجتماعی می باشد. یک تحقیق کوچک انجام دهید. برای تعداد 20 نفر از کاربران یا مشتریان خود ایمیلی بفرستید یا از آنها بپرسید در کدام شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها فعال هستند. بی شک و با جرات میگم که همشون داخل همه شبکه ها حساب کاربری دارند.
من تو کلاس ها و دوره هام این و همیشه گفتم: اگه تو دنیای دیجیتال مارکتینگ از Social Marketing استفاده نمی کنید، بزودی کسب و کار شما نابود میشه.
چرا فعالیت در شبکه های اجتماعی
ما بعد از بررسی بازاریابی شبکه های اجتماعی متوجه میشیم که باید از اونا استفاده کنیم. اما چرا فعالیت کنیم و به چه شکلی؟ در پاسخ این سوال باید بگم که هر یک از شبکه های اجتماعی طرفداران خاص خودشون رو دارن. البته اکثر کاربرا تو همه شبکه ها برای خودشون حساب کاربری درست می کنن، حتی اگه برای تست باشه.
بنابراین به دلیل استفاده زیاد از شبکه های اجتماعی بخصوص بعضی از اونا مثل: شبکه های اجتماعی اینستاگرام، فیسبوک، تلگرام، لیندکین و پیام رسان تلگرام شما باید حتما کاربران مربوط به زمینه فعالیت خودتون رو از بین تمامی کاربران موجود در شبکه های اجتماعی پیدا کنید. حتی اگر بتونید بخشی از کاربران را سهم خود کنید باز هم موفق شده اید.
شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها یک کار روزمره
شما هم مثل من خوب میدونید که امروزه یکی از کارهایی که همه افراد در دنیا انجام میدن بررسی و فعالیت در شبکه هایی مثل اینستاگرام و پیام رسانی مثل تلگرام هستند. و این اصلا یک موضوع انکار نشدنی هست. حتی برخی افراد وجود دارند که بیشترین ساعات روزشان را در این بسترها سر می کنند.
پس چرا ما از این فرصت بی نظیر استفاده نکنیم. اگر هنوز در حوضه بازاریابی شبکه های اجتماعی فعالیت خود را آغاز نکرده اید، نگران نباشید هنوز دیر نشده. همین امروز فعالیت های مربوط به Social Media Marketing را آغاز کرده و به صورت حرفه ای اقدام به جذب مشتریان بیشتر کنید.
موبایل مارکتینگ اصل مهم در دیجیتال مارکتینگ
یکی دیگه از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی دیجیتال) موبایل مارکتینگ به انگلیسی Mobile Marketing می باشد. چندین سال قبل در کشور خودمون ایران استفاده از تلفن همراه به مثل امروز رایج نبود. تنها برخی افراد گوشی موبایل داشتند. آن هم مدل های نوکیا(ساده) گوشی های سامسونگ(ساده) ال جی (ساده) وقتی میگم ساده یعنی فکر کنید زنگ میخورد، زنگ میزد، پیامک داشت یه بازی کرم هم داشت.
محض خنده: اون موقع ها هر کسی موبایل داشت خیلی باکلاس بود. از این کیف های کمری میگرفتن و گوشی موبایل رو میزاشتن داخل اون کیف که همه ببینه، و مهمتر جلو دستشون باشه 🙂 .
اما در حال حاضر گوشی های هوشمند هزار کاره کل بازار را در دست خودشان گرفته اند. هر شرکتی در سال چندین مدل گوشی مختلف وارد بازار می کند. برخلاف چندین سال قبل امروزه بچه ها هم گوشی موبایل ، تبلت و انواع لپ تاپ ها را دارند.
گذشته از همه اینها به دلیل رایج شدن موبایل یکی از روش های دیجیتال مارکتینگ روش موبایل مارکتینگ می باشد. از طریق گوشی ها موبایل چه کارهایی میشه انجام داد؟ یکی از مهمترین آنها ارسال پیامک برای مخاطبان و مشتریان می باشد.
SMS در موبایل مارکتینگ شبیه به ایمیل مارکتینگ است
نه 100 درصد اما بسیاری از موارد در این نوع ابزار بازاریابی دیجیتال مشابه هستند. مثلا شما در هر دو باید یک محتوای خوب تولید کنید. هر دو باید دارای استاندارد و اصول خاص برای ارسال زمان ارسال پیام داشته باشند.
بازاریابی موبایلی یا بازاریابی ایمیلی
بین این دو روش که کمی به هم نزدیک هستند، می خوایم یک سری موارد رو بررسی کنیم. البته نمیگم فقط یکی رو انتخاب کنید. هر دو در کنار هم عالی میشه. اما اگر مجبور شدید یکی را انتخاب کنید، بهترین روش بازاریابی موبایلی می باشد.
شاید روزانه افراد کمی ایمیل هایشان را بررسی کنند. اما از آنجایی که همیشه جلو دست افراد می باشد، 100 درصد پیام شما را مشاهده خواهند کرد. البته باید توجه داشته باشید که با شماره های شرکتی پیامک ارسال کنید. چون ممکن است مخاطب پیام های تبلیغاتی را مسدود کرده باشد.
اینفلوئنسر مارکتینگ
روش دیگری که در دیجیتال مارکتینگ رایج است، اینفلوئنسر مارکتینگ به انگلیسی Influencer Marketing که به آن Influence Marketing نیز گفته می شود. معنای آن بازاریابی تاثیر گذار است. این روش توسط افراد مختلف صورت میگیرد.
برای مثال در شبکه های اجتماعی فردی به شما می گوید از قصد خرید گوشی موبایل داری، آیفون ایکس بگیر. نظر این شخص روی ذهن خریدار تاثیر می گذارد. بنابراین در این مثال اینفلوئنسر مارکتینگ اتفاق افتاده است. بازاریابی تاثیرگذار ممکن است توسط هر کسی انجام شود. به عنوان مثال به موارد زیر نگاه کنید.
- ممکن است شخصی در ازاری دریافت پول ، برای شرکت خاصی یا محصول حاصی روش بازاریابی تاثیر گذار را بکار بگیرد. برای مثال شخصی به من هزینه مشخصی می دهند و من در مقابل آن برای محصولات آنها بازاریابی از نوع تاثیر گذار می کنم.
- ممکن است در ازای تبلیغ محصولات یکدیگر باشد. یعنی من محصولات شما رو معرفی می کنم، شما هم محصولات من. یک مثال خوب برای این مورد: در یک سخنرانی فرد مدرس یک کتاب معرفی می کند. در این صورت با روش اینفلوئنسر مارکتینگ سعی کرده روی مخاطب و شنوندگان تاثیر بگذارد. از طرفی هم نویسنده کتاب داخل کتابش از مدرس به عنوان شخصیت خاصی نام برده است.
- ممکن است در ازای برداشت درصد و بخشی از فروش باشد. برای مثال من برای محصولات شما بازاریابی می کنم. در ازای هر مشتری که از طرف من باشد، فرضا 10 درصد از فروش برای من خواهد بود.
- و ….
سایر روش ها و ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را علاوه بر مواردی که در بالا نام بردیم، در بروزرسانی های بعدی به این مقاله اضافه خواهیم کرد.
نتیجه دیجیتال مارکتینگ
شما اکنون با دیجیتال مارکتینگ چیست آشنا شدید. برخی از ابزارها و روش های بازاریابی دیجیتال را نیز شناختید. علاوه بر این موارد متوجه شدیم که یکی از نیازهای حیاتی کسب و کارهای ابنترنتی، وبسایت ، موبایل و … می باشد. بنابراین طبق اطلاعات بدست آمده باید از Digital Marketing در کسب و کار و حیطه فعالیت خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم. مقاله پیش رو که مطالعه کردید، کاملترین آموزش دیجیتال مارکتینگ چیست و آشنایی با برخی از ابزارهای آن می باشد. علاوه بر موارد ذکر شده در هر بروزرسانی اطلاعات و ابزارهای بیشتری در این بخش قرار خواهند گرفت.
مقاله مفیدی بود خیلی ساده و روان توضیح دادید واقعا ممنون
لطفا روش های بازاریابی دیجیتال هم با توضیحات کامل قرار بدید.
سلام سامان عزیز
ممنون که مقاله رو خوندید. بسیار خوشحالم که براتون مفید بوده.
تمامی روش های دیجیتال مارکتینگ و انواع آن را به مرور در سایت قرار خواهم داد.
سلام و عرض ادب خدمت جناب قربانی عزیز مقاله مفیدی بود
من دنبال مقاله ای میگردم که چه چیزهایی میشه داخل نت فروخت مثلا به طور مثال کسی که تو حوزه کابینت کار میکنه و به صورت حضوری هم مشکل داره نتونسته بگیره چقدر دیجیتال مارکتینگ به کمکش میاد و اصلا چرا نمیفروشه این جواب چرا نمیفروشه کی میتونه به من بده؟ با این کلی تراکت و تبلیغات سطح شهر هم کرده و چیزی مثل کابینت نمیشه انلاین هم به این راحتی ارزیابی کرد مردم فرهنگشو ندارن چه کار باید کرد؟
سلام وقت بخیر
محصولات زیادی رو میشه از طریق اینترنت بفروش رسوند. موردی که مهمه و باید بدونید فروش محصول با خدمات کمی متفاوت هست. تو صفحه کسب و کار اینترنتی توضیحاتی در مورد این موارد هست.
برای ایده و شغل کابینت سازی چون به صورت خدماتی هست باید راه کارهای بهتری بکار گرفته بشه.
برای مثال ساخت یک اپلیکیشن بهتر از سایت می تونه جواب بده، البته در کنارش هم سایت باشه کار رو رسمی تر نشون میده.
اپلیکیشن باید خیلی قوی باشه طوری که مشتری بتونه با گرفتن عکس از آشپزخونه خودش، عکس رو وارد برنامه شما کنه و بتونه با امکاناتی که اپلیکیشن داره انواع طرح ها رو برای آشپزخونه خودش تست کنه.
اگر همچین طرحی رو پیاده کنید خیلی خوب جواب میده.
برای کارهای اینترنتی یه نگاهی به لینک های زیر بندازید
۲۱ روش کسب درآمد اینترنتی
کسب درآمد دلاری